Om os

kriminalhistorie.dk

FORTÆLLINGER OM KRIMINELLE I 1800-TALLET

Præsentation af projektgruppen

Projektgruppen fra 2013 bestod oprindelig af fire medlemmer: Alice Sachse, Odense, Leif Sepstrup, Herning, Hanne B. Stegemüller, København og Jytte Hammerich, Odense.


Ved opstarten af projektet, blev der fortrinsvis benyttet materiale fundet på Rigsarkivets forskellige afdelinger.


De enkelte medlemmer fik tildelt nogle helt faste arbejdsopgaver i processen.


Ved fælles hjælp blev de mange dokumenters gotiske håndskrift transskriberet, inden resultatet af forskningen blev lagt på kriminalhistorie.dk. Al intern kommunikation foregik via mail og Dropbox.


Som i så mange andre projekter, er der undervejs suppleret og skiftet ud i arbejdsgruppens personkreds.


Gruppen har siden 2016 bestået af Erling Kildal, Odense - Else Marie Pedersen, Herning - Jytte Hammerich, Odense - Alice Sachse, Odense og Leif Sepstrup, Herning.


I marts 2019 døde Erling Kildal. Arbejdsgruppen mistede derved et meget aktivt medlem som vil blive savnet. Erling havde en helt speciel evne til at spore de små detaljer vi har brugt i vore historier.


Arbejdsopgaverne er efterhånden blevet ændret en del, og mere bliver klaret i fællesskab.

Alle i gruppen har hver især deres spidskompetencer, som udnyttes til fulde gennem hele processen.


Efterhånden har vores kildeindsamling bredt sig ud til det ganske land.


Nu er det ikke længere bare Statens arkiver, der må holde for, men oplysninger fra lokalarkiver og personer med tilknytning til disse bliver benyttet i høj grad.


Sideløbende med gennemgang af de mange dokumenter tager arbejdsgruppen ”i marken”, hvor vi opsøger de steder, hvor vores historie har fundet sted. Ofte får vi kontakt med personer i lokalområderne, som kan give historierne det sidste lille ”pift”.


I forbindelse med historierne på vores hjemmeside, tilbyder vi foredrag om de enkelte fortællinger i foreninger over hele landet.

Kontakt kriminalhistorie.dk via: post@sepper.dk


Historie i øjenhøjde

Vi fortæller historierne om samfundets udskud - dem  der ellers ikke er nogen, der fortæller om.  Alle har krav på at få deres historie fortalt, også dem på samfundets bund. Vi har forsøgt at vende hver en sten i de sager, vi har kigget på. Arkiverne bugner, så det er bare med at gå i gang, hvis du selv har kriminelle i din slægt.