*Efterskrift*

kriminalhistorie.dk

FORTÆLLINGER OM KRIMINELLE I 1800-TALLET


Ved hjælp af flittige og hjælpsomme slægtsforskere, er det lykkedes at finde frem til ekstra oplysninger om parret fra Nårup: Oline Marie Olsen og Martinus Adolph Eckmann.


Oline Marie Olsen er fra Oslo, født 30. marts 1818 og hjemmedøbt i Aker (Oslo) 19. april 1818. Hun blev konfirmeret i Akershus Slotskirke (Oslo) 14. april 1833.


Olines mor var ikke, som det er blevet beskrevet, en rig enke Hun var ugift, da hun fødte Oline. Den udlagte far var købmand Ole Ring. Olines mor blev senere gift med en skomagerarbejder Ole Findsen, som desuden var afskediget jæger.


Oline Marie Olsen og Martinus Adolph Eckmann blev viet 7. juli 1839 i Garnisonskirken, København.


Smeden Martinus Adolph Eckmann afsoner to straffe i Horsens, men blev efter sin seneste løsladelse i 1885 boende i Horsens.


Han forsætter sit virke som smed. I 1892 køber han eget hus som han i 1898 sælger til en svigersøn og i den forbindelse bliver hans indbo fordelt mellem børn og børnebørn.


Smed Eckmann dør 15. juli 1898 og bliver begravet i Horsens.


Se hvad han bedrev i Horsens.


Arbejdsgruppen vil gerne sige tak for hjælpen til: Erling Kildal, Odense, Teddy Thrue, Horsens og Oddbjørn Johannesen, Oslo.


Historie i øjenhøjde

Vi fortæller historierne om samfundets udskud - dem  der ellers ikke er nogen, der fortæller om. Alle har krav på at få deres historie fortalt, også dem på samfundets bund. Vi har forsøgt at vende hver en sten i de sager, vi har kigget på. Arkiverne bugner, så det er bare med at gå i gang, hvis du selv har kriminelle i din slægt.