Velkommen

Login | Registrér for at få en brugerkonto

På siden fortæller vi de spændende historier om i alt 14 personer, der har siddet i Horsens Tugthus i minimum 16 år i slutningen af 1800-tallet. Vi har vendt hver en sten i arkiverne, og det er der kommet meget spændende materiale ud af. Du kan se det meste af materialet som pdf-filer på forsiden. Det er ikke alt materialet, vi selv har kunnet oversætte fra gotisk, så vi har fået uvurderlig hjælp fra Jytte Hammerich og Alice Sachse fra Odense.

Du skal se disse sider med stamdata som en støtte til historierne; det er her, du finder de tørre facts. Vi udbygger hele tiden siden med historier, og i takt hermed ajourfører vi naturligvis også siderne med stamdata, så kom tilbage en gang imellem og se, om der er kommet nyt. I venstre menu finder du øverst et menupunkt, der hedder 'Hvad er nyt', her kan du danne dig et overblik over, hvad der er sket siden sidst.

Billedet øverst til højre forestiller Horsens Tugthus med portbygningen set fra Alleen. Det lille billede af fangen forestiller Heinrich Friederich Martin Hosier født i Wandsbeck i Holsten den 22. oktober 1860. Hosier har aldrig siddet i Horsens Tugthus, men vi har fundet hans billede i Horsens' arkivalier. Vi har ikke undersøgt sagen til bunds, men har fundet ud af, at han er straffet i alt 12 gange for betleri og overtrædelse af Lov om Tilsyn med Fremmede og Rejsende af 1875.

Hvis du kender nogle af personerne - evt. fordi du er efterkommer af dem - så hører vi naturligvis meget gerne fra dig. Skulle du ligge inde med gamle billeder fra Horsens Tugthus eller Viborg Tugthus, vil vi være glade for en kopi.

Tilbage er kun at ønske god læselyst.

Venlig hilsen
Leif Sepstrup og Hanne B. Stegemülller

Kontakt mig

email imageHvis du har spørgsmål eller kommentarer til oplysningerne på dette websted, vær venlig at kontakte os. Vi glæder os til at høre fra dig.

Søg

Artikler

Hver af de kriminelle fortæller deres egen historie og den linker vi til her.